Apr 01 2012

Arvostelu: Kustomoitavat pelipaidat Kiinasta

*** PÄIVITYS 31.10.2012 ***
Olen tilannut onnistuneesti supejerseys.com:ista ja kirjoittanut siitä englanninkielisen arvostelun.

*** PÄIVITYS 28.08.2012 ***
Sivusto jerseysfromchinaforcheap.com on ilmeisesti suljettu. En ole saanut sen omistajaan vähään aikaan yhteyttä enkä niin ikään tietoa siitä onko se muuttanut johonkin toiseen osoitteeseen. Ystäväni on tilannut menestyksekkäästi paitoja Suomeen osoitteesta supejerseys.com, joten suosittelen käyttämään jatkossa sitä. Itse en ole vielä henkilökohtaisesti supejerseysistä tilannut, mutta raportoin tulokset ja laadun täällä heti, kun niin teen.

Aikaisemmin olen tilannut NBA-pelipaitani NBA Storesta, joka on NBA-tuotteiden virallinen jakelija. Olen kuitenkin pettynyt kahteen asiaan virallisissa tuotteissa: hintaan ja laatuun. Kun uuden pelipaidan hankkiminen tuli ajankohtaiseksi, aloin etsiä vaihtoehtoja. Löysin muutaman yrityksen, joka myy kustomoitavia pelipaitoja suoraan Kiinasta ja päätin kokeilla yhtä niistä, Jerseys From China For Cheap. Ensin näytän kuitenkin virallisten paitojen surkean laadun.

Virallinen “laatu”

Virallisten “replica-pelipaitojen” huono laatu näkyy hyvin seuraavissa lähikuvissa. Replica-paitojen kirjaimet ja numerot ovat joko maalia tai ohutta kangasta, jotka on painettu/liimattu/prässätty paitakankaaseen kiinni. Autenttisina mainostetut paidat, joissa kirjaimet ja numerot on leikattu paksusta kankaasta sekä ommeltu paitakankaaseen maksavat NBA Storessa hulppeat 195 € ($260), kun edullisemmat replicat maksavat 60 € ($80). Päälle tulevat tietenkin postikulut ja verot, jos satut asumaan esim. Suomessa. Tilasin tämän Miami Heatin mustan paidan omalla nimelläni ja numerollani NBA Storesta vuonna 2009 ja siinä käytetty maali ei kestänyt montaa pesukertaa:

Kuten kuvasta näkyy, maali on lohkeillut ja irronnut paidasta. Postikulut Suomeen ovat n. 15 € ($20) ja verot n. 18 € päälle. Se tekee yhteensä n. 93 €.

Vuonna 2010 ostin valkoisen Miami Heatin pelipaidan. Valmistaja oli ilmeisesti huomannut, että maali ei kestä pesua, joten tässä paidassa oli käytetty eri tekniikkaa kirjaimissa ja numeroissa. Tällä kertaa ne olivat ohutta teipin kaltaista ainetta ja ne oli liimattu/prässätty kankaaseen kiinni:

Vahingosta viisastuneena olen pessyt tätä paitaa hyvin hellävaroen pelkästään käsin. Siitä huolimatta kirjaimet ja numerot ovat alkaneet irrota reunoistaan. Yritin liimata niitä takaisin paikoilleen, mutta liimaukseni ei pitänyt.

Tässä vielä kuva etupuolelta:

Replica-paidan kangas on hyvin ohutta ja hukoista:

Jerseys From China

Tutkiskelin vaihtoehtoja ja löysin muutaman yrityksen, jotka myyvät pelipaitoja suoraan Kiinasta. Kiinalaiset eivät herätä luottamusta, joten päätin selvitellä tarkemmin yritysten taustoja sekä etsiä kommentteja tyytyväisiltä/tyytymättömiltä asiakkailta eri foorumeilta. Googlettelun jälkeen päätin tutustua tarkemmin yritykseen Jerseys From China.

Kyseisellä firmalla on iso määrä erilaisia URLeja, joka alkuun hämmensi. Myös heidän logossaan lukee “All American Sport Uniforms”, mutta kyseiset sanat eivät toistu missään URLissa. Nämä asiat eivät vaikuttaneet lupaavalta.

Jollain foorumilla tiedettin, että firman omistaa amerikkalais-kanadalainen mies nimeltä John, joka ei ole saanut kovin mairittelevia kuvauksia – monen mielestä mies osaa olla hyvinkin tyly vastauksissaan. Nettikaupassa on kuitenkin chat-applikaatio, jonka avulla pääsin kyselemään firmasta sekä tuotteista. Yllätyksekseni itse John vastaili kysymyksiini, ei tylysti, mutta viileän asiallisesti.

Laatu

Kun tilaamani paita saapui, yllätyin täysin sen viimeistellystä laadusta. Logot, kirjaimet ja numerot oli leikattu paksusta kankaasta ja ommeltu huolellisesti kiinni paitakankaaseen. Itse paidan kangaskin oli hyvälaatuista. Ei siis huolta siitä, että kirjaimet irtoisivat pesussa. Toinen yllätyksen aihe oli, että paidassa oli kiinni kaikki viralliset NBA Storen tagit:

Itseasiassa luulen, että nämä paidat tulevat samasta tehtaasta/tehtaista, mistä virallisetkin tuotteet, mutta “suoratoimituksessa” jää monta välikättä pois laskuista.

Toimitusaika

Tilauksesta toimitukseen kesti vähän reilu kuukausi, mikä oli enemmän mitä odotin. Minulle kuitenkin kerrottiin, että kiinalaisen uudenvuoden takia tehdas oli kaksi viikkoa suljettuna.

Tästä kesti vielä kaksi viikkoa, että paita saapui New Yorkiin. Kierrätin paidan Yhdysvalloissa asuvan ystäväni kautta, jotta en joutunut maksamaan paidasta veroja. Tullia ei yleensä kiinnosta yksityishenkilöltä saapuvat paketit ja vaikka joudunkin maksamaan kahdesta postituksesta, niin se jää silti pääsääntöisesti halvemmaksi kuin verojen ja tullimaksun maksaminen Suomeen.

Hinta

Paita itsessään maksoi 40 € ($54), postitus USA:han 19 € ($25) ja lisäksi firma veloitti ylimääräisen “luottokorttimaksun” (CC Fee) 3,5 € ($4,75), yhteensä 62,5 €. “Kertakäyttöiset” replica-paidat maksavat NBA Storessa 60 €, plus postikulut. Huonolaatuisten paitojen uusiminen tulee pidemmän päälle kalliiksi. Ja jos haluaa samaa laatua kuin Kiinasta, joutuu pulittamaan 195 € plus postikulut. Huh!

Postikulut USA:sta Suomeen maksoivat 8,90 € ($11,80). Postitus Kiinasta suoraan Suomeen olisi maksanut 26 €. Luulen, että Kiinasta USA:han postittaminen on edullisempaa, koska sinne toimitetaan varmasti suurempia määriä tuotteita kuin Suomeen.

Olen tottunut etsimään uusilta tuttavuuksilta mainintaa Paypalista maksutapana, koska olen kuvitellut, että sen kanssa ostajalla on hyvä turva huijareita vastaan. No, myöhemmin selvisi, että se ei välttämättä päde Kiinassa ja kuulin, että Paypal ottaa ison provision Kiinaan suuntautuvasta maksuliikenteestä. Vaikka nettisivuilla mainitaan Paypal, niin Jerseys From ei tue sitä. Maksoin paitani luottokortilla ja huomasin, että he eivät veloittaneet korttia ennen kuin tuote oli valmis ja postitettu. Tämä tuntui hyvältä.

Arvostelu

Ominaisuus Pisteet
Aitous
Laatu/Viimeistely
Hinta
Toimitusaika

Voin lämpimästi suositella paitojen tilaamista Jerseys From Chinasta. Kyseessä on rehellinen firma ja tuote oli sitä mitä pitikin. Jos et ole koripallon ystävä, niin nettisivuilla on myös suuri valikoima muita paitoja: NHL-, NFL-, baseball-, jalkapallo- sekä yliopistosarjojen paitoja.

7 kommenttia kirjoitukseen “Arvostelu: Kustomoitavat pelipaidat Kiinasta”

 • Jari kirjoitti:

  Hei,

  Olisiko sinulla jotain päivitystä turvallisista paikoista tilata pelipaitoja? Haluasin tilata edullisesti NBA ja NHL pelipaidat. En haluaisi kuitenkaan käyttää western unionia.

  • arinium kirjoitti:

   Hei Jari,

   Olen tosiaan tämän jälkeen järjestänyt kimppatilauksia Supejerseys.comista, Wholesalesportgoods.comista sekä Jerseysusa.usta. Englanninkielinen arvosteluni kahdesta ensimmäisestä löytyy täältä. Jerseysusa.us on Supejerseysin ja wholesalesportgoodsin omistajien uusi palvelu ja sieltäkin tuli tavara ihan OK. Ainoa mitä en suosittele on tuo wholesalesportgoods, koska sieltä on melkein kaikki tavara loppuunmyyty. Olen kirjoittamassa arvostelua Jerseysusa.us:n tilauksesta, mutta se ei ole vielä valmis. Samoilla omistajilla on myös uusi sivusto Bizwholesalejerseys. Sivustojen maksutavat vaihtelevat ja esim. supejerseysissä voi maksaa myös PayPalilla.

   Western Unionissa ja MoneyGramissa on tosiaan se ongelma, että siinä ei ole mitään takuuta eli jos tuotteita ei jostain syystä tule (esim. firma on mennyt konkurssiin), niin rahat on menetetty. Luottokortilla on turvallista maksaa, koska jos sattuu niin, ettei tuotteita tulekaan, niin Netsiltä (entinen Luottokunta) saa kyllä rahansa takaisin. Käsittääkseni kaikissa näissä palveluissa voi maksaa luottokortilla, mutta hintaan lisätään aina prosenttimääräinen maksuprovisio (n. 5%). Lisäksi jotkut palvelut vaativat pakollisen vakuutuksen ostamista (n. 5-7%).

 • Jari kirjoitti:

  Hei,

  Kiitokset nopeasta vastauksesta. Onko paitojen laatu ollut yhtä hyvä kuin ylläolevassa jutussa?

  • arinium kirjoitti:

   Kyllä, laatu on todella hyvää jokaisessa testaamassani kaupassa. Irtonaisia langanpätkiä saattaa roikkua siellä täällä (olisko osa tehty kiireessä), mutta muuten käytetyt kankaat ja ompeleet ovat todella hyvälaatuisia ja kestäviä.

 • Hese kirjoitti:

  Hei,

  Supejerseys.com näyttää olevan kiinni ja wholesalesportgoods.com sivuilta tulee vain tiedote, että siellä on myyty tekijänoikeuksia rikkovia tuotteita. Mitä olet mieltä, vieläkö tuolta jerseysusa.comista voi tilata tavaraa ja paljonko niihin tulee postimaksuja + tulleja, jos vaikka yhden nhl-paidan tilaa?

  • arinium kirjoitti:

   Moi Hese,

   Näköjään tässä arvostelussani mainitut kaupat on suljettu. Tilasin viimeksi kaupasta jerseysusa.us maaliskuun puolivälissä ja tuotteet tulivat normaalisti perille ja olivat hyvälaatuisia. Yhden paidan postikulut ovat 19,75 € ja lisäksi tulee maksaa ALV (24%) + tullimaksu (12% tekstiileille). Jos paita maksaa vaikka $30, se vastaa tämän päivän kurssilla 23 euroa eli tilaus on postikuluineen 42,75 €, johon ALV + tullimaksu tuo lisää 15,39 € eli kaiken kaikkiaan paidalle tulee hintaa 58,14 €.

 • Hese kirjoitti:

  Kiitoksia tiedoista!

Kirjoita kommentti.